12 / 09 / 2023
Εσύ ποιο εργαστήριο θα διαλέξεις;

Εσύ ποιο εργαστήριο θα διαλέξεις;

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας κομμάτια του illustradays είναι να βλέπουμε παιδιά, ενήλικες και εικονογράφους να δημιουργούν μαζί. Με μαρκαδόρους, χρωματιστά χαρτιά, λαχανικά (!), φως και σκιές, μελάνι και λέξεις, απρόβλεπτες ιδέες και αυτοσχέδιες κατασκευές.

Μέσα στα δύο χρόνια του φεστιβάλ φιλοξενήσαμε πάνω από 15 δημιουργικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες με συνολικά πάνω από 300 συμμετοχές. Και κάθε φορά στο τέλος τους νιώθαμε τον ίδιο ενθουσιασμό από το πόσο όμορφα πράγματα μπορούν να φτιαχτούν σε τόσο λίγο χρόνο.

Γι’ αυτό φέτος έχουμε λίγη παραπάνω χαρά. Χαρά που θα έχουμε πολύ περισσότερο χρόνο, περισσότερες ιδέες και πιο πολλές και πολλούς εικονογράφους που θα μοιράζονται τη γνώση και τη δημιουργικότητά τους.

Αυτή τη φορά, ετοιμάζουμε μια ολόκληρη σειρά από εργαστήρια που θα κρατήσουν για παραπάνω από 10 ημέρες. Με διάρκεια από 2 συναντήσεις μέχρι και 3 μήνες, θα σου αποκαλύπτουμε σταδιακά εργαστήρια για παδιά και ενήλικες, εργαστήρια σχεδιασμού παιδικού βιβλίου, εργαστήρια για zines, ακόμα κι εργαστήρια που συνδέουν το θέατρο με τα illustrations. Κάποια από αυτά μάλιστα, οργανώθηκαν γιατί μας τα ζητούσατε εσείς, είτε όταν ψάχνατε μαθήματα που να εστιάζουν αποκλειστικά στην τέχνη της εικονογράφησης είτε επειδή θαυμάζετε πολύ έναν ή μια καλλιτέχνη. Κι έτσι σιγά σιγά, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα μοιάζει με χρωματιστό σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τις εικαστικές τέχνες.

Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, όσο περισσότερα μαθαίνεις για κάτι, τόσο πιο πολύ το αγαπάς.

 

Τα illustralabs ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα απαιτούν κράτηση θέσης. Όλες τις πληροφορίες για το κάθε εργαστήριο θα τις βρεις στα social media μας και εδώ μέσα στις επόμενες ημέρες. Stay tuned!

γάλα & βιβλία

Ναι, χρησιμοποιούμε cookies!
Μας βοηθάνε να κάνουμε την εμπειρία σου εδώ καλύτερη.
Ρυθμίσεις Cookies