31 / 05 / 2023
Φέτος το illustradays δε θα γίνει όπως το ξέρουμε

Φέτος το illustradays δε θα γίνει όπως το ξέρουμε.

Αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ στα φεστιβάλ είναι το πώς καταφέρνουν να κάνουν μέσα σε μερικές μέρες, ολόκληρες πόλεις να κινούνται στους ρυθμούς τους, το πώς μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες φέρνουν κοντά τόσους ανθρώπους που τους συνδέει ένα κοινό πάθος για κάτι.

Αυτό το συναίσθημα προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε και με το δικό μας illustradays. Ωστόσο σε αυτά τα δύο χρόνια, διαπιστώσαμε κάτι σημαντικό: ότι η εικονογράφηση στη χώρα μας δεν έχει το χρόνο, τη φωνή και το χώρο που της αξίζει. Ταυτόχρονα, το φεστιβάλ μας έφερε μπροστά σε μια πολύ πολύ ζωντανή κοινότητα από επαγγελματίες, καλλιτέχνες και κοινό που αγαπάει αυτή την τέχνη και έψαχνε τη δική του πλατφόρμα για να μάθει και να δει ακόμα περισσότερα.

Έτσι, όταν πριν από μερικούς μήνες μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε τον δικό μας σταθερό χώρο στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με την ιδέα να γιορτάζουμε την εικονογράφηση για περισσότερες από 10 μέρες κάθε χρόνο. Αποφασίσαμε να τη γιορτάζουμε με δράσεις και τις 365 μέρες του.

Αυτό σημαίνει ακόμα περισσότερα βιβλία και έργα που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις, ένα τελείως διαφορετικό open call που θα ανακοινωθεί σύντομα, ακόμα περισσότεροι ενήλικες και παιδιά που θα εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από εργαστήρια, ακόμα περισσότεροι εικονογράφοι από όλο τον κόσμο που θα μιλήσουν και θα δείξουν τις δουλειές τους σε εικονογράφους στην Ελλάδα. Οι αγαπημένες μας ενότητες του illustradays μοιράζονται και πολλαπλασιάζονται μέσα στον χρόνο και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και καινούριες. Για να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας να είναι το φεστιβάλ μια χαρούμενη, δημιουργική και συμπεριληπτική γιορτή για την εικονογράφηση.

Αυτό είναι το project «365 by illustradays». 

Και θα σε δούμε στην Κυψέλη!

Υ.Γ. Έρχεται στα social μας πολύ σύντομα Q&A session όπου θα απαντήσουμε σε όόόλες τις έξτρα απορίες σου! 

γάλα & βιβλία

Ναι, χρησιμοποιούμε cookies!
Μας βοηθάνε να κάνουμε την εμπειρία σου εδώ καλύτερη.
Ρυθμίσεις Cookies