ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
13 / 09 / 2022
Ενήλικες
ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τι μας λένε οι εικόνες που επιλέγουμε να κοιτάμε και με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να τις «διαβάσουμε»; Είναι σε χαρτιά ή σε κάποιο ψηφιακό αρχείο; Από συλλογές με εικονογραφημένα αυτοκόλλητα, αλληλογραφίες με σχέδια, μέχρι μικρά χαρτάκια και αποκόμματα περιοδικών, πόσα έχουμε κρατήσει μέχρι και σήμερα που μένουν στα συρτάρια μας; Στο workshop αυτό, με αφορμή έντυπα υλικά με εικόνες που έχουμε ήδη, θα φτιάξουμε μια νέα εικονογραφημένη ιστορία. Θα μιλήσουμε για τα οπτικά υλικά που φυλάσσουμε και τρόπους να αντλήσουμε έμπνευση από αυτά και να δημιουργήσουμε καινούριες, δημιουργικές συνδέσεις μαζί τους.

Έχεις υλικά από αγαπημένες εικόνες, σχέδια που θέλεις να χρησιμοποιήσεις στο workshop; Φέρτα μαζί σου αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να τα κόψουμε ή να τα κολλήσουμε.

Ποια είναι η Μαρία Σωτηροπούλου;

Το παιδικό της δωμάτιο έμοιαζε με μουσείο: είχε στολισμένες συλλογές από προσεκτικά επιλεγμένες εικόνες, φωτογραφίες, κινούμενα σχέδια, αυτοκόλλητα, αποκόμματα περιοδικών, τα πρώτα της σκίτσα και πάσης φύσεως οπτικά υλικά. Η Μαρία Σωτηροπούλου ζωγραφίζει, γράφει, εικονογραφεί για περιοδικά, για art stores σε νησιά, κάνει παραστάσεις εναέριων ακροβατικών, σχεδιάζει μια δική της σειρά με προϊόντα και εξερευνά ασταμάτητα, προσπαθώντας να αποκτήσει διαφορετικές οπτικές γωνίες και να ενσυναισθανθει τον κόσμο για τον οποίο δημιουργεί.

Εργαστήριο Εικονογράφησης & Κολάζ
Τρίτη 13/09: 18.00 - 19:30
Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται κράτηση θέσης.

γάλα & βιβλία

Ναι, χρησιμοποιούμε cookies!
Μας βοηθάνε να κάνουμε την εμπειρία σου εδώ καλύτερη.
Ρυθμίσεις Cookies