ΣYNAI/NO ΜΕ ΤΙΣ GENDERHOOD ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΑ ΖΑΧΑΡΙΑ
17 / 09 / 2022
6-9 ετών
ΣYNAI/NO ΜΕ ΤΙΣ GENDERHOOD ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΑ ΖΑΧΑΡΙΑ
ΣYNAI/NO ΜΕ ΤΙΣ GENDERHOOD ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΑ ΖΑΧΑΡΙΑ

Το Συναι/no παίζει με τα ναι και τα όχι. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες εξερευνά τη σχέση εκπαιδευτικού παιχνιδιού και εικονογράφησης, προσκαλώντας τα παιδιά να γνωρίσουν έννοιες όπως η συναίνεση και ο προσωπικός χώρος. Έτσι, δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά δοκιμάζουν να εκφράσουν σταθερά τα ναι τους, να υποστηρίξουν τα όχι τους και να σέβονται τις αντίστοιχες απαντήσεις των άλλων ανθρώπων. Παιδιά εκπαιδευμένα στη συναίνεση, σταδιακά γίνονται ενδυναμωμένα ενήλικα άτομα που δρουν με σεβασμό στην ελευθερία και τη μοναδικότητα κάθε ατόμου.

Ποιες είναι οι Genderhood;

Το Genderhood είναι μία οργάνωση που προάγει την έμφυλη ισότητα και η πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην καταπολέμηση έμφυλων στερεοτύπων σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια στο σχολικό περιβάλλον, δράσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς, ο φορέας καταπολεμά την αναπαραγωγή των έμφυλων διακρίσεων από μικρή ηλικία και προλαμβάνει φαινόμενα έμφυλης βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Ποια είναι η Πέρσα Ζαχαριά;

Η Πέρσα Ζαχαριά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνογραφία, ενδυματολογία και ζωγραφική. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος-εικονογράφος. Παράλληλα, διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εικονογραφήσει με επιτυχία σειρά παιδικών βιβλίων. Το βιβλίο της «Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους», είναι το πρώτο βιβλίο χωρίς λόγια στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Εργαστήριο Εικονογράφησης & Δημιουργικής Εκπαίδευσης
Σάββατο 17/09: 11.00 - 13.00
Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται κράτηση θέσης.

γάλα & βιβλία

Ναι, χρησιμοποιούμε cookies!
Μας βοηθάνε να κάνουμε την εμπειρία σου εδώ καλύτερη.
Ρυθμίσεις Cookies