ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ «ΔΑΣΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ VALERIO VIDALI
16 / 09 / 2022
ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ «ΔΑΣΟΣ»

Μια συζήτηση γύρω από τα τελευταία του βιβλία και τη φιλοσοφία πίσω από τη δουλειά του, με έμφαση στις διαφορετικές μορφές των οπτικών του αφηγήσεων. Σύνδεση μεταξύ εικόνων και λέξεων, σκέψεις και ιστορίες πίσω από κάθε project. Τεχνικές και αισθητική, η σημασία των οπτικών μεταφορών. Μια ομιλία από έναν εικονογράφο προς εικονογράφους και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη
Ο Valerio Vidali είναι Ιταλός καλλιτέχνης και συγγραφέας, του οποίου το βιβλίο The Forest (Enchanted Lion Books, 2018) ανακηρύχθηκε από τους New York Times ως το Καλύτερο Εικονογραφημένο Βιβλίο της χρονιάς. Μετράει ήδη πολλά βραβεία στην καριέρα του και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες. Ο Vidali είναι ένα πραγματικά δημιουργικό άτομο που δε σταματά να πειραματίζεται με διαφορετικές μορφές τέχνης. Έχει επιλεγεί 4 φορές από τη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια, της οποίας μάλιστα ήταν μέλος και της κριτικής επιτροπή για το 2022 .

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.
Μετά το τέλος της, ο καλλιτέχνης θα υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του «The Forest» που θα βρίσκεται στο πωλητήριο του φεστιβάλ.
Παρασκευή 16/09 | 18.45
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

γάλα & βιβλία

Ναι, χρησιμοποιούμε cookies!
Μας βοηθάνε να κάνουμε την εμπειρία σου εδώ καλύτερη.
Ρυθμίσεις Cookies